top of page

Telemetri Cihazı Nedir?


Senquip Telemetri Cihazı

Telemetri cihazları, uzak yerlerde bulunan cihazlardan veya sistemlerden verileri toplamak, iletmek ve analiz etmek için kullanılan elektronik cihazlardır. Bu cihazlar, ölçüm sensörleri veya veri toplayıcılarıyla fiziksel veya çevresel verileri ölçer ve toplar. Ardından, bu verileri kablosuz veya kablolu bağlantılar aracılığıyla merkezi bir konuma ileterek uzaktan izleme, kontrol veya analiz için kullanılabilir hale getirir.


Telemetri cihazları, bir dizi endüstride kullanılır. Örneğin, su ve enerji şirketleri, hava durumu istasyonları, tarım, sağlık hizmetleri, sanayi otomasyonu ve otomotiv gibi farklı sektörlerde telemetri cihazlarına başvururlar. Bu cihazlar, uzaktan izleme, veri analizi, alarm ve hata takibi, uzaktan erişim ve kontrol gibi farklı uygulamaları desteklemektedir.


Telemetri cihazları, veri toplama ve iletiminin yanı sıra genellikle enerji tasarrufu, verimlilik artışı ve maliyet azaltma gibi avantajları da sağlar. Bu nedenle, uzaktan veri toplama ve izleme gerektiren birçok endüstriyel ve ticari uygulamada yaygın olarak kullanılan önemli bir teknolojidir.


Rekarma Makine olarak, Senquip telemetri cihazlarının Türkiye distribütörüyüz. Senquip, endüstriyel sensörleri ve sistemleri Senquip Portalına veya kullanıcının tercih ettiği bir sunucuya bağlayan dayanıklı, kullanıcı tarafından programlanabilen telemetri cihazları üretir. Senquip makinelerden bilgi alıp verirken AES256 güvenlik protokolünü kullanmaktadır dolayısıyla veri güvenliği açısından çoğu IOT firmasının ücretli olarak sağladığı bu altyapıyı ücretsiz olarak sağlamakta ve üst düzey güvenlik ile makinelerinizi izlemenizi ve kontrol etmenizi sağlamaktadır. CAN, ModBus, RS232, RS485, Wifi, Bluetooth protokollerine sahiptir, bu iletişim protokolleriyle veri alışverişi yapmaktadır.




Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page